06 May 2012

berangan itu memang indah..


air dan langit itu sumber inspirasi tok berangan >,<
bismillah..

mata macam tertangkap merenung tajam-tajam deretan novel yang berdiri tegak di almari usang itu. tetibe je jantung terdetik kata :

"aku rase macam mahu jadi penulis novel la plak"

----------------------------------------------------------------------------------------------

inilah pekdah dye. kalau angen angan-angan mule menerjah dalam kamus hidup aku. oh, sungguhlah berangan itu sungguh ohsem. nak-nak lak operasi berangan sambil goyang kaki tu taem kije tengah tak berape nak ade. memang boleh masuk dalam list partime job unofficially.. ha3

ok. tak salah berangan sebenarnye. sebab dari angan-angan terbina impian. dari impian terbina keazaman. dari keazaman terbina kesungguhan. insyaALLAH. biiznillah. jadi kenyataan plak. sape taw an? jadi, jangan give up dari terus berangan. ooppss

oh, berangan itu sungguh indah. sebab angan-angan itu catalyst ke-kretiviti-an. tapi lagi indah kalau angan-angan itu disusuli dengan tindakan. ok. nak bercakap memang semudah memetik jari. nak boleh ke bertindak tu. memang macam siput sedut keabesan minyak kat tengah hutan la..

amek contoh budak maktab berangan nak dapat pointer four-flat-lapan-sem-turut-turut. itu memang angan-angan setinggi langit nan indah. tapi memang mustahil lah an nak dapat except kene rajen ketuk-ketuk diri nak kasi pulun esemen siap ohsem pada masenye, nak kasi UAK and exam ohsem taem menjawabnye. nak kasi ISL ohsem tersusun dalam fail. nak kasi kelas tak penah tuang. itu bukan mudah. jadi, berangan itu boleh. tapi tindakan kene selari dengan rentaknye.. setuju?

oh yer. paling petim doa. usaha banyak mane pun. kalau Allah tak izin memang tak jadi. so, jangan lupe dalam ape jua tindakan yang kite nak wat dalam kehidupan ni. kene banyak-banyak berdoa. moga ALLAH izinkan. mintak ALLAH permudahkan..

ooppss. inilah namenye bicara terabur tanpe tersusun. tapi tangan maseh gatal nak menaip. ape-apepun. terime kaseh darknour sudi layan aku berangan hari ini. ok. mase untuk tido setelah penat berangan. assalamualaikum :D

13 comments:

  1. dreaming is like a real life.. sangat menyeronokkan.. hahaha

    ReplyDelete
  2. berangan sampai kaki mencecah awan di langit biru.
    indahnya memang tak boleh nak diungkapkan.

    ReplyDelete
  3. munira anuar :

    amboi2. epynye dye. napak sangat berangan tuuh hobi mase lapang ko an? ha3 :P

    ReplyDelete
  4. darknour :

    rase indah berangan itu ag syok andai ditemani longgokan makanan disisi. kih3 :D

    ReplyDelete
  5. syura nasrin :

    awak mesti selalu berangan an? he3 :D

    ReplyDelete
  6. ade usaha, kemudian tawakkal ye.. jgn salu berangan je.. =)

    ReplyDelete
  7. betol tuh. konsep DUIT itu penting..

    doa + usaha + iltizam + tawakal = kejayaaan :D

    ReplyDelete
  8. hehehe senyum bace entry ni pg2 isnin ;) konsep mcm tu pn ade kn hehehe

    ReplyDelete
  9. Hello! After visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot"
    For this is the very simple, just follow our blog, enter your Country, your blog url, and you will automatically integrate into the Country list.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world to share with us the different passions, fashion, paintings, artwork, photos, poems and so be able to find in other countries people with similar passions.
    I think this community could also interest you.
    Have a great day with the hope that you follow our blog "Directory".
    After your approval to join us, you will receive your badge
    Regards
    Chris
    To find out, click on the link below:
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. bulan syurga firdausi :

    senyum seindah suria yang mebawa cahya. senyumlah dari hati. duniamu berseri.. lalalala :D

    ReplyDelete