23 October 2014

kambek kambek



bismillah

assalamualaikum blog. dah tiga bulan tak berblog.. dalam tiga bulan tuh macam macam bende yang jadi. menyesal pun ade jugak sebab tak coretkan sumer bende tuh kat blog nih. tapi takpelah. simpan dekat dalam hati sudahlah.

ape yang boleh disimpulkan tiga bulan nih penuh dengan warna warni :

1. praktikum dua bulan
2. sesi taaruf yang tak menjadi
3. misi bantuan kemanusiaan dan pendidikan kemboja 2014
4. artikel keluar dalam majalah jom
5. dapat join seminar untuk kita pendosa kuasa 2.0
6. terpilih antara dua puluh lima orang masuk bengkel penulisan mustread
7. walid, ateh dan atam suspek denggi
8. ditikam dari belakang oleh kawan rapat sendiri
9. Allah pertemukan dengan sahabat yang selalu tegur salah dengan penuh berhemah dan tak penah penat bagi semangat untuk terus bangkit

dalam tiga bulan nih jugak. aku dah selamat mendaftarkan diri jadi ahli setegrem. haha. sejak ade setegram nih. twitter pun dah tak berape aktif. kecian twitter ! dan baru semalam lancarkan setegram bizness. bizness nih hasil berduet dengan adek sendiri. budak atam. hehe

apa apa pun. moge pengalaman tiga bulan nih dapat beri inspirasi kepada hati untuk terus bermujahadah cari redha Allah. oklah. sebab dah lame tak update blog dah kering idea. haha

4 comments:

  1. Ilmu yang tak mungkin mampu ditukar ganti itulah dia pengalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. itulah harag sebuah pengalaman. hehe

      Delete
  2. insyaAllah.. jauh perjalanan luas pemandangan lihat Ciptaan Tuhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. betul tuh. sebab tuh Allah suruh hambaNya banyak bermusafir :)

      Delete