15 October 2013

eid mubarak 1434H


bismillah

eid mubarak everyone. kullu a'am waantum bilkhair. taqabballahu minna waminkum..

skroll si muka buku malam tadi. ramai memember dup update status beraye tak dapat balek umah. beraye di perantauan. dan dan je godek godek gambar pagi nih terjumpe pulak gambar nih. terus semangat nak update blog. :P

memang menggamit memori betol !

dua tahun lepas. sempat lah merase beraye sebagai perantau. taem tuh saje tak balek sebab taem study week. konon bajet pelajar cemerlang ah seketika. :P. taem tuh. macam macam perasaan ade. sayu sebab tak dapat nak beraye dengan femily tapi gembira sebab dapat pengalaman baru beraye bersama dengan kawan kawan..

sari sebelum tuh semangat shopping barang barang raye. malam tuh pulak dup mengacau rendang sama sama dengan kengkawan. dan hasilnya sebagaimana gambar di atas. haha

tapi bile engat balek kenangan tuh rase manis sangat. yelah. bukan selalu dapat pengalaman beraye diperantauan nih.. so. pada kawan kawan yang beraye di perantauan tahun nih. jangan sedih sedih. just enjoy the moments :)


12 comments:

  1. sy x dpt blk beraya tu takdelah.. tp penah la rasa keje time raya.. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walau pengalaman kita berbeza beza tapi rasa dye tetap sama an? sayu tapi gembira sebab daoat pengalaman baru :)

      Delete
  2. akak pernah tak dapat balik raya atin..sebab tuntutan tugas suami..huhuhu..sangat sebak..sekadar bersembang dengan ibu ayah di telefon..masyaAllah..tapi hikmahnya kami dapat cuti seminggu selepas raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. tu lah yang orang selalu cakap. kemanisan yang dikecapi selepas kepahitan itu adalah lebih bermakna :)

      Delete
  3. pengalama berharga tu kalau dapat beraya kat tempat org lain.so enjoy la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol. bukan sumer orang dapat pengalaman macam tuh. just enjoy the moments :)

      Delete
  4. tahun ni masha tak jd perantau..tp koje pulak...lebih kurng je dgn perantau kot...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe. kerje ke student ke. perantau tetap perantau.. kih3

      Delete
  5. Replies
    1. yup.. memory yg sangat sweet untuk dikenang :)

      Delete
  6. Replies
    1. terime kaseh masha. nanti sy blogwalking balek erk :)

      Delete